top of page
Search
  • info498621

Kuivasilmäisyyden hoitokeinot

Updated: Aug 24, 2022

Kuivasilmäisyyden oireiden lievitykseen löytyy useita eri ratkaisuja. Aina ensin tulee keskustella silmäasiantuntijan kanssa vaihtoehdoista.

Keinokyyneleet ja voiteet. Keinokyyneleiden käyttö on ensisijainen hoito kuivasilmäisyyteen. Silmätipat ovat saatavilla käsikaupasta apteekeista, optikkoliikkeistä tai verkkokaupoista. Kaikki silmätipat eivät sovellu jokaiselle, joten sinun täytyy mahdollisesti kokeilla löytää keinokyynel (kostutustippa, silmätippa), joka toimii sinulle. Mikäli sinulla on krooninen kuiva silmä, on tärkeää käyttää tippoja myös silloin, kun silmäsi tuntuvat hyviltä, jotta ne pysyvät voideltuina. Saatavana on myös silmäsuihkeita, joita voidaan käyttää useita kertoja päivässä avoimeen silmään. Blink keinokyynelvalikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja tietokoneen ja piilolinssien käyttäjille, kuten myös luomipyyhkeet ja silmähuuhde. Mikäli silmäsi kuivuvat nukkuessasi, voit käyttää paksumpaa geelimäistä kostutustippaa tai voidetta. Voit myös harkita nukkumista ilmatiiviilllä kosteuslaseilla, jotka muodostavat keinotekoisen ”kosteuskammion” silmillesi.

Silmänkostutus terapialasit Silmänkostutus terapia rauhoittaa ja palauttaa ennalleen kuivat, väsyneet silmät. Pehmeät taipuisat lasit, vesi ja uudelleenkäytettävät geelipakkaukset (thermoeyes™) luovat kostean, lämpimän ympäristön silmien ympärille ja näin auttavat stimuloimaan kyyneleen tuotantoa ja hidastavat kyynelten haihtumista. Itsestään liukenevat kyyneltietulpat Joskus on tarpeellista sulkea kyyneltiehyet, jotka johtavat kyyneleet pois silmästä. Tämä voidaan tehdä väliaikaisesti liukenevilla kyyneltietulpilla, jotka asennetaan kyyneltiehyeiseen alaluomessa. Näin määritellään, tarjoavatko pysyvät kyyneltietulpat riittävän

kyyneltuotannon. Nämä toimenpiteet edellyttävät silmälääkärillä käyntiä.

Liukenemattomat kyyneltietulpat Jos väliaikainen tulppa toimii hyvin, voidaan pysyvät kyyneltietulpat ottaa käyttöön tai silmälääkärisi voi suoraan valita pysyvät tulpat. Näiden tehtävänä on lisätä kyyneltasoa estämällä kyynelten normaalin ulosvirtauksen silmästä nenään. Tulpat voidaan poistaa helposti. Useat potilaat kokevat kyyneltietulpat parantavan mukavuuden tunnetta ja vähentävän tarvetta keinokyynelten käyttöön.

Laitteet Lipiflow on laite, joka käyttää lämpöä ja painetta silmäluomiin avatakseen tukkeutuneet rauhaset. Nämä rauhaset tuottavat öljyä kyynelfilmille, kuten osassa 1 jo kerroin.


IPL on intense pulsed light laite, jonka tarkoituksena on aktivoida meibomian rauhasten toimintaa.


Uusimpana ratkaisuna on QMR (Quantum Molecular Resonance) teknologiaan perustuva Rexon Eye laite, josta on useita kliinisiä tutkimuksia ja tämä laite auttaa sekä liian vähäisestä kyynelnesteestä aiheutuvaa kuivasilmäisyytta sekä myös liiallisesta haihtumisesta ( meibomian rauhasten vajaatoiminnasta) aiheutuvaa kuivasilmäisyyttä.Muuta lääkitystä Muuta lääkitystä, mukaan lukien steroid silmätipat, voidaan käyttää lyhyitä aikoja muiden pitkäkestoisten toimenpiteiden lisäksi.

Ravintolisät Kuivan Silmän Omega Omega 7 -pohjaisten tyrniöljy ja mustikkauutekapselien syömisestä on apua silmien, limakalvojen ja ihon kuivuuteen. Kuivasilmäomega tuotteen käyttäjiltä on tullut paljon palautetta, jonka mukaan tuote auttaa kuivista silmistä kärsiviä.

Onko kuivasilmäisyys vaarallista ? Todella vakava kuivasilmäisyys voi uhata jopa silmien terveyttä ja näköä. Tyypillisesti se on kuitenkin vain kiusallinen vaiva ja sitä voidaan hoitaa mm. silmätipoilla ja muilla edellämainituilla keinoilla. Hoidettu kuivasilmäisyys parantaa usein näöntarkkuutta ja silmän taittovoimakin saattaa muuttua hoidon aikana.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page